dinsdag 24 december 2013

Witte Chocolade en Cranberry Koekjes.

Hallo! Cranberry's en kerst zijn een bijna onafscheidelijke combinatie; cranberry paté, cranberry vulling voor de kalkoen, cranberry saus en vanaf nu ook deze heerlijke koekjes met witte chocolade en cranberry's. Ik kan je garanderen dat je na het proeven van deze heerlijke koekjes, ook jij geen kerst meer zonder wilt vieren.


Wat je nodig hebt:
- 100 g boter
- 80 g poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 4 el havermout vlokken
- 30 g maïzena
- 50 g witte chocolade, in stukjes gehakt 
- 50 g (diepvries) cranberry's


Aan de slag:
Meng de boter, poedersuiker en vanille extract met een mixer tot een romige massa. Doe dit voorzichtig, anders houd je een poedersuiker-stofwolk over. Meng daarna het bakmeel, havermout vlokken en maïzena door het deeg. En voeg als laatst de chocolade en cranberry's toe. Het deeg is nu nog wat kruimelig. Rol het deeg in huishoudfolie en bewaar het ongeveer een uur in de koelkast. 

Haal de rol uit de koelkast en snijd hem in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en plaats deze in het midden van een op 180°C voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven als ze licht goudbruin zijn, na ongeveer 13 minuten. De koekjes zullen nog een beetje zacht aanvoelen, na het afkoelen worden ze lekker knapperig.
Enjoy! xTIP! Doe de koekjes in een leuke pot en neem ze mee als je op (kerst)visite gaat. Zo maak je een lekkere binnenkomer ;)Geen opmerkingen:

Een reactie posten