woensdag 22 mei 2013

Cirkel Groente Taart.

Hallo! Voor de Vegetarische Woensdag heb ik vandaag een hartige taart gebakken. Is het geen plaatje? De rand van de taart heeft qua smaak veel weg van een stokbroodje met kruidenkaas, terwijl het hart een combinatie is van de heerlijke smaken van de verschillende groenten. Hij ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is super simpel. En door zijn speciale vorm zal de Cirkel Groente Taart zeker een blikvanger zijn op je eettafel!
Voorbereiden:
Verwarm de oven tot 180°C.
Vet een springvorm in met boter.
Schil de courgette, aubergine en wortel met een dunschiller in plakken.

Aan de slag:
Deeg
- 285 g bloem
- 140 g boter
- 130 g kruidenkaas
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 5 tl koud water
- 1,5 el azijn
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Laat het deeg, ingepakt in plasticfolie ± één uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Roomkaascrème
- 200 g roomkaas
- 2 eidooiers
- 4 takjes dragon (geplukt en gehakt)
- een scheutje olijfolie
Doe de roomkaas samen met de eidooiers in een kom, meng dit samen met de dragon en de olijfolie tot een smeuïge massa. Smeer de creme over de bodem.
Groentevulling
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 wortel
Druk de groente-plakken op hun zijkant in de bodem. Door de courgette, aubergine en wortel af te wisselen ontstaat er een cirkelpatroon. Besprenkel de taart met een beetje olijfolie en bak voor ± 35 minuten in de oven.

Enjoy! x


Geen opmerkingen:

Een reactie posten