vrijdag 24 mei 2013

Chocolade Truffels met zachte slagroom vulling.



Hallo! Chocolade truffels maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dit receptje zal bewijzen dat dit helemaal niet het geval is. Binnen een handomdraai heb je deze heerlijke chocolade truffels met een zachte slagroomvulling op tafel.


Ingrediënten:
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 125 g poedersuiker
- 75 ml slagroom
- 1 el vanillesuiker
- 200 g pure chocolade
- 50 g cacaopoeder
- 50 g hagelslag

Klaarzetten:
- Een bakplaatje bekleed met plastic-folie.
- Cocktailprikkertjes

Aan de slag:
Doe de boter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in een kom en roer dit tot en romig geheel. Maak met twee lepeltjes bolletjes van ongeveer gelijke grote op het bakplaatje. Steek in elk bolletje een cocktailprikkertje en plaats het bakplaatje in de vriezer (voor ongeveer een uur).
Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de bolletjes in de warme chocolade en haal ze daarna door het cacaopoeder of door de hagelslag.
Laat de chocolade hard worden en haal de prikkertjes uit de bolletjes.

Enjoy! x




Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten