dinsdag 21 mei 2013

Blauwe Bessen Blondies met Witte Chocolade.


Hallo! Wie houdt er nou niet van een lekkere chocolade brownie? Ik ben er in ieder geval dol op! Maar de blonde variant is nog niet zo populair als haar donkerdere broertje. Een blondie bevat geen cacao en geen donkere chocolade, waardoor zij een stuk lichter is. Deze blondie heeft door de blauwe bessen en citroenrasp in combinatie met de witte chocolade een heerlijke fris-zoete smaak. Laten we eens kijken of het waar is wat ze zeggen. Do blondes have more fun?

Ingrediënten:
- 150g boter (op kamer temperatuur)
- 70g suiker
- 70g licht bruine basterd suiker
- 2 eieren
- 170g bloem
- 100g blauwe bessen
- 50g witte chocolade
- 1 citroen
- een scheutje vanille extract
- een snufje bakpoeder
- een snufje zout

Voorbereiding:
Zet de oven op 180°C.
Schaaf de schil van de citroen.
Hak de chocolade in stukjes.

Aan de slag:
Klop de boter samen met alle suiker in een kom luchtig. Voeg het schaafsel van de citroenschil en het vanille extract toe. Voeg al kloppend, één voor één, de eieren toe. Roer de bloem, het zout en de bakpoeder door het mengsel. Als alles goed gemengd is kan je de blauwe bessen en de chocolade stukjes toevoegen. Doe dit voorzichtig, het is zonde als de bessen kapot gaan! 
Doe het blondie-beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm en zet het in de oven. Haal de bakvorm na 40 minuten uit de oven, controleer eerst met een breinaald of de blondie gaar is. Nadat de blondie is afgekoeld kan je hem in twaalf stukken snijden en serveren.

Enjoy! x
1 opmerking: